Technológia

Hagyományos technológia modern felfogásban

 

A Marrakesh Cementlap közel 10 éves tapasztalattal rendelkezik cementlapok, terrazzo lapok gyártásában. Lapjaink hagyományos, az eredetivel gyakorlatilag mindenben megegyező kézműves technológiával, hidegpréseléssel, rekeszöntéses eljárással készülnek  – úgyanúgy, ahogy anno a Walla és Melocco gyárakban és a kisebb manufaktúrákban, szerte Magyarország és a  Monarchia területén.

Egyedül az anyagkeverési módszerek és présgépek modernizálódtak azóta a gyártási folyamatban, de a leglényegesebb elem maradt a régi: minden lap egyedileg, kézzel készül, a 100 éves patinát kivéve az eredeti lapok összes lényeges paraméterét rekonstruálni tudjuk.


Alapanyagok

Az alapanyag összetétel nagyon hasonló a régi lapokéval: pigmentekkel színezett portland cement a felső réteg, és beton teherhordó alsóréteg. Csak kiváló minőségű, bevált alapanyagokkal dolgozunk, termékeinkre természetesen vállaljuk az 5 év garanciát is.


Minták

Bármelyik régi vagy új mintához tudunk készíteni öntősablont.

A sablonkészítés pár nap alatt megvan, ehhez általában egy jó fotó vagy grafikai alapanyag is elég.


Színek

A színek pontos rekonstruálásához eredeti mintalapra van szükség, ami alapján a színező  pigmenteket megfelelő arányban keverve tudjuk a színeket előálltani.

Amennyiben nem csak pótlás, hanem a teljes felület cseréje a feladat, úgy a  sztenderd 54-es vagy a bővitett 100-as színpalettánkról is ki lehet a megfelelő tónusokat választani bemutatótermünkben.


Felületek

A lapok készülhetnek klasszikus sima cementlap felülettel, dombor felülettel és kőörleményes terrazzo felülettel is.

Dombor felületekhez CNC marógéppel egy speciális negativ felület és fémszerszámot kell készitenunk.

Terrazzo minőségben gyakorlatilag az összes mintánk kérhető, kivéve néhány nagyon aprólékos motívumot, ahol a sablon szűk rekeszeibe a kőörleményes folyékony cementet már nem lehet beönteni.